ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

1η Ετήσια Γενική Συνέλευση «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ » – Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και ένταξη 12 νέων μελών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1η Ετήσια Γενική Συνέλευση «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και ένταξη 12 νέων μελών

Συνάντηση και συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη

Αθήνα, 3 Μαΐου 2018

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες, 2 Μαΐου 2018, η 1η ετήσια Γενική Συνέλευση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου 15μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, η σύνθεση του οποίου με αλφαβητική σειρά έχει ως εξής:

 1. Αντωνίου Τέα (Antopack)
 2. Δοντάς Ευριπίδης (Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία)
 3. Έξαρχος Βασίλειος (ΒΙΟΚΥΤ Συσκευασίες – Dunapack)
 4. Καργαρώτος Ιάκωβος (Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ. – PMI)
 5. Κολιοπούλου Ελένη (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος)
 6. Λαβίδας Αθανάσιος (Lavipharm)
 7. Λώλος Παναγιώτης (ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ)
 8. Μαθιός Δημήτριος (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς)
 9. Μπαζίγος Εμμανουήλ (Ν. ΜΠΑΖΙΓΟΣ Α.Β.Ε.Ε.)
 10. Μπάρλος Κλεομένης (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος)
 11. Πόρτολος Δημήτρης (Ελληνικοί Λευκόλιθοι)
 12. Σαββάκης Αθανάσιος (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος)
 13. Στασινόπουλος Μιχαήλ (ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ)
 14. Σταύρου Ιωάννης (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος)
 15. Χανής Δημήτριος (ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ)

Αμέσως μετά την εκλογή του, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην 1η του συνεδρίαση ενέκρινε τη συμμετοχή των εξής εταιρειών ως συνδεδεμένων μελών(*), με τους οποίους αυξάνεται ο συνολικός αριθμός των μελών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ σε 53:

 1. Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας
 2. ΑΛΟΥΜΑΝ ΑΒΕΕ
 3. ΑΡΜΟΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε.
 4. ΒΙΟΣΤΕΡΕΑ Α.Ε.
 5. ΕΠΑΛΜΕ ΑΕ
 6. MAXI ΑΒΕΕ
 7. MONOTEZ ΑΒΕΕ
 8. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ.
 9. ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε.
 10. EUNICE WIND A.E.
 11. LAVIPHARM
 12. SABO SA

Στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, εκ μέρους του απερχόμενου ΔΣ, τα μέλη καλωσόρισε ο κος Μιχάλης Στασινόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Μέσα σ ένα χρόνο πετύχαμε πολλά, με πιο σημαντικό το ότι επαναφέραμε τη βιομηχανία στη δημόσια συζήτηση. Δείξαμε και αποδείξαμε ότι παρά τις δυσκολίες η μεταποιητική βιομηχανία στην Ελλάδα είναι ζωντανή. Ότι η ενίσχυση της βιομηχανίας και της μεταποίησης είναι πλέον μια ισχυρή τάση σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο στο πλαίσιο της ανάγκης για μια περισσότερο ισορροπημένη ανάπτυξη, βασισμένη στις συνέργειες, τις αλυσίδες αξίας και τις διασυνδέσεις μεταξύ διαφορετικών τομέων της οικονομίας. Χρειάζεται όμως πολύ δουλειά και συστηματική επικοινωνία για να αντιμετωπίσουμε και τις χρόνιες παθογένειες και τις προκλήσεις που φέρνει η νέα εποχή. Κυρίως χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα που φέρνουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις σε μειονεκτική θέση, σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις στην Ευρώπη, και τις εμποδίζουν να αναπτύξουν πλήρως τις μεγάλες δυνατότητές τους. Τώρα που μετά τη νέα διεύρυνση η Ελληνική Παραγωγή είναι πιο δυνατή και αριθμητικά και ποιοτικά, είμαστε πιο αισιόδοξοι γι’ αυτά που θα πετύχουμε από δω και πέρα»

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, ακολούθησε συνάντηση / συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη.

Στον χαιρετισμό του προς τα μέλη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι « η σύγχρονη βιομηχανία αποτελεί όρο βιωσιμότητας της χώρας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Πρέπει συνεπώς η βιομηχανία, οι αλυσίδες αξίας, τα ερευνητικά ιδρύματα, οι υποδομές, καθώς και οι υπηρεσίες που την υπηρετούν, ως ένα συνεκτικό παραγωγικό οικοσύστημα, να αποκτήσει κεντρική θέση στη νέα παραγωγική ταυτότητα της χώρας.» και ότι « ο ποσοτικός στόχος που έχει τεθεί για αύξηση του ειδικού βάρους της μεταποίησης, σε πρώτη φάση στο 12% του ΑΕΠ, φαίνεται εφικτός, αν αξιοποιηθούν οι υφιστάμενες δυνατότητες.»

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση στο πλαίσιο της οποίας τα μέλη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ τοποθετήθηκαν σχετικά με τα πάγια προβλήματα, αλλά και τις ευκαιρίες της ελληνικής Βιομηχανίας.

(*) Τα νέα μέλη της «Ελληνικής Παραγωγής» θα συμμετέχουν μεταβατικά με πλήρη δικαιώματα ως συνδεδεμένα μέλη μέχρι την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης που θα τροποποιεί το καταστατικό της εταιρείας και θα επικυρώνει την τυπική ένταξή τους ως εταίρους.


Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου σε μορφή PDF