ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Industry4Europe: Συνυπογράφουμε το Manifesto για τις Ευρωεκλογές

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ συνυπογράφει την κοινή έκκληση της Industry4Europe προς τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές να εγγυηθούν ότι η Βιομηχανία θα βρεθεί σε εξέχουσα θέση στην πολιτική ατζέντα κατά τη διάρκεια της θητείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επόμενη 5ετία (2019-2024).

Η Industry4Europe αποτελεί μία χωρίς προηγούμενο συμμαχία 133 Βιομηχανικών πανευρωπαϊκών οργανώσεων με κοινό στόχο την ανάπτυξη μιας φιλόδοξης Ευρωπαϊκής Στρατηγικής (περισσότερα για Industry4Europe εδώ).

 

– Δείτε την πλήρη διακήρυξη σε pdf.

– Περισσότερα και στην ιστοσελίδα του Industry4Europe.

Ακολουθεί το βασικό κείμενο


Ας θέσουμε τη βιομηχανία στο επίκεντρο του μέλλοντος της ΕΕ!

Κοινό κάλεσμα στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές των εκλογών του 2019

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ

Η Ευρωπαϊκή βιομηχανία βρίσκεται σε κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής: στα σπίτια που χτίζουμε, στα έπιπλα που αγοράζουμε, στα ρούχα που φοράμε, στο φαγητό που τρώμε, στην υγειονομική περίθαλψη που λαμβάνουμε, στην ενέργεια που καταναλώνουμε, στις μεταφορές μας και σε κάθε προϊόν που χρησιμοποιούμε.

Με το εξειδικευμένο εργατικό της δυναμικό και την παγκόσμια φήμη της όσον αφορά την ποιότητα και τη βιωσιμότητά της, η βιομηχανία είναι ζωτική για την Ευρώπη και την ακμή της. Σήμερα, σε όλη την Ευρώπη, 52 εκατομμύρια άνθρωποι με τις οικογένειές τους επωφελούνται, είτε άμεσα είτε έμμεσα, από την εργασία στο βιομηχανικό τομέα. Οι αλυσίδες εφοδιασμού μας αποτελούνται από εκατοντάδες χιλιάδες καινοτόμων ΜΜΕ, ενώ μεγαλύτεροι προμηθευτές ακμάζουν και εξάγουν την Ευρωπαϊκή βιομηχανική υπεροχή σε όλο τον κόσμο.

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ!

Μετά την οικονομική κρίση του 2008, χάθηκαν εκατομμύρια βιομηχανικά επαγγέλματα στην Ευρώπη, προκαλώντας δραματικές συνέπειες σε κοινωνικό μα και σε ανθρώπινο επίπεδο. Ακόμη και τώρα, βρισκόμαστε ακόμη μακριά από τα επίπεδα απασχόλησης προ κρίσης, ενώ τα επαγγέλματα είναι ευάλωτα στις ανησυχητικές διεθνείς εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου και του αυξανόμενου προστατευτισμού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται άμεσα μία φιλόδοξη βιομηχανική στρατηγική ούτως ώστε να είναι ανταγωνιστική με τις υπόλοιπες παγκόσμιες δυνάμεις όπως την Κίνα, την Ινδία και τις ΗΠΑ, κράτη τα οποία έχουν τοποθετήσει τη βιομηχανική ανάπτυξη σε εξέχουσα θέση στην πολιτική τους ατζέντα.

Εκπροσωπώντας διαφορετικούς βιομηχανικούς τομείς, σας προσκαλούμε ως τους αυριανούς βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εγγυηθείτε ότι:
– Η βιομηχανία θα βρεθεί σε εξέχουσα θέση στην πολιτική ατζέντα κατά τη διάρκεια της θητείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επόμενη 5ετία (2019-2024)
– Θα ασκηθεί πίεση στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να θέσει ως υψηλή προτεραιότητα τη βιομηχανία για το 5ετές Πρόγραμμα Εργασίας, καθώς και να ορίσει Αντιπρόεδρο Επιτροπής για τη Βιομηχανία
– Θα στηριχθεί η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να παρουσιάσει σύντομα μία μακροχρόνια βιομηχανική στρατηγική για την ΕΕ που θα περιλαμβάνει καθαρούς στόχους και τρόπο διακυβέρνησης

Εμείς, οι υπογράφοντες του μανιφέστου, βασιζόμαστε στην υποστήριξή σας ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ένας κόμβος προηγμένης, έξυπνης, καινοτόμας και βιώσιμης βιομηχανίας, από την οποία θα επωφελούνται όλοι οι Ευρωπαίοι και οι μελλοντικές γενιές.

Η Ευρώπη μπορεί να είναι περήφανη για τη βιομηχανία της. Όλοι μαζί πρέπει να την θέσουμε στο επίκεντρο της μελλοντικής Ευρώπης!